35.8
Książki
Inwestycje
Sensoryczna ocena jakości żywności
Wydawnictwo:
Inwestycje
Oprawa: miękka
Opis
Cechy sensoryczne są jednym z podstawowych czynników decydujących
0 wyborze żywności i jej spożyciu. Coraz bardziej wymagający rynek żywności sprawia, że wprowadzenie nowych czy też utrzymanie już obecnych produktów na rynku wymaga ze strony producenta stałego doskonalenia i podnoszenia standardów jakościowych. Zastosowanie analizy sensorycznej pozwala na stałe monitorowanie (kontrolę jakości), zarówno przy opracowywaniu nowych, jak
1 ulepszaniu już istniejących produktów. Jest to możliwe dzięki wykorzystaniu człowieka jako elementu analitycznego.
Publikacja przeznaczona jest dla studentów kierunku Towaroznawstwo obejmującego między innymi analizę sensoryczną, konsumencką ocenę jakości, ocenę jakości towarów i usług.
Skrypt składa się z trzech części. W pierwszej omówiono funkcjonowanie aparatu zmysłów, w drugiej zaś - metody stosowane w analizie sensorycznej. Część trzecia dotyczy zagadnień doświadczalnych i stanowi podstawę do przeprowadzenia ćwiczeń z przedmiotu.
0 wyborze żywności i jej spożyciu. Coraz bardziej wymagający rynek żywności sprawia, że wprowadzenie nowych czy też utrzymanie już obecnych produktów na rynku wymaga ze strony producenta stałego doskonalenia i podnoszenia standardów jakościowych. Zastosowanie analizy sensorycznej pozwala na stałe monitorowanie (kontrolę jakości), zarówno przy opracowywaniu nowych, jak
1 ulepszaniu już istniejących produktów. Jest to możliwe dzięki wykorzystaniu człowieka jako elementu analitycznego.
Publikacja przeznaczona jest dla studentów kierunku Towaroznawstwo obejmującego między innymi analizę sensoryczną, konsumencką ocenę jakości, ocenę jakości towarów i usług.
Skrypt składa się z trzech części. W pierwszej omówiono funkcjonowanie aparatu zmysłów, w drugiej zaś - metody stosowane w analizie sensorycznej. Część trzecia dotyczy zagadnień doświadczalnych i stanowi podstawę do przeprowadzenia ćwiczeń z przedmiotu.
Szczegóły
Wydanie
2
Rok wydania
2009
Oprawa
miękka
Ilość stron
166
ISBN
9788374210386
Rodzaj
Książka
EAN
9788374210386
Data premiery
2011-05-01
Kraj produkcji
PL
Producent
Swede Sp. z o.o. Sp.k.
Podmiot odpowiedzialny
ANEK SP. Z O.O.
ul. POZNAŃSKA 320
05-850 OŻARÓW MAZOWIECKI
PL
05-850 OŻARÓW MAZOWIECKI
PL
Dodałeś produkt do koszyka

Sensoryczna ocena jakości żywności
35,80 zł
Recenzje