35
Książki
Multico
Sery, masło, jogurt, kefir
Opis
Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał zawsze świeży, bez konserwantów.Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami.Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.: twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę ser monastyrski i ser piwny sery pleśniowe brie, camembert, roquefort sery półtwarde i twarde tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan śmietanę i masło zsiadłe mleko, jogurt i kefirPonadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serówPraktyczny poradnik dla domowych serowarów.
Szczegóły
Tytuł
Sery, masło, jogurt, kefir
Autor
Hanreich Lotte
, Zeltner Edith<br />
Wydawnictwo
Seria
TRADYCYJNY SMAK
Wydanie
1
Rok wydania
2013
Oprawa
Twarda
Ilość stron
176
Format
15.2x21.5cm
Języki
polski
ISBN
9788370737634
Język oryginału
niemiecki
Tłumacze
Floriańczyk Barbara
Tytuł oryginału
Kasen / Leichtgemacht / 120 Rezepte fur die Milchverarbeitung
Rodzaj
Książka
EAN
9788370737634
Data premiery
2009-09-18
Kraj produkcji
PL
Producent
Multico Oficyna Wydawnicza Sp. z o. o.
Dodałeś produkt do koszyka

Sery, masło, jogurt, kefir
35,00 zł
Recenzje