34.9
Przewodniki
Świat Książki
Słodkie pieczone kasztany
Toskańskie opowieści ze smakiem
Wydawnictwo:
Świat Książki
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Opis
Wielu z nas marzy się Toskania: wspaniały, ciepły klimat, niezapomniane krajobrazy i spokojne, małe miasteczka, w których czas jakby się zatrzymał. Kto pojedzie tam choć raz, będzie chciał powracać i odkrywać coraz głębsze zakamarki tej krainy.
Autorka książki mieszka w Toskanii od czternastu lat. Zatrzymała ją miłość, tu założyła rodzinę i osiedliła się na stałe.
W przeciwieństwie do klasycznych przewodników, w tej książce znajdziesz barwne opowieści z życia autorki, jej obserwacje i doświadczenia, o tym, jak wygląda codzienność w tym regionie, jak obchodzi się różne święta i uroczystości i co się wtedy jada. A do tego wiele przepisów na ulubione potrawy i mnóstwo kolorowych zdjęć.
Aleksandra Seghi - absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego, filolog włoski. Od wielu lat mieszka w Toskanii. Pracuje w Radio Diffusione Pistoia, przygotowuje i przekazuje wiadomości dla Polaków. Autorka książki Smaki Toskanii oraz trzech blogów: Moja Toskania (www.aleksandraseghi.blogspot.com), Smaki Toskanii (www.smakitoskanii.blogspot.com), Toskańskie wakacje (www.toskanskiewakacje.blogspot.com). Oprócz gotowania jej pasją jest tworzenie drewnianej biżuterii. Pisze artykuły dla portali: Cooklet oraz Bobyy. Współpracuje ze stroną Student-gotuje.pl oraz gazetą "W piekarni. W cukierni". Na co dzień mama małej Julii.
Autorka książki mieszka w Toskanii od czternastu lat. Zatrzymała ją miłość, tu założyła rodzinę i osiedliła się na stałe.
W przeciwieństwie do klasycznych przewodników, w tej książce znajdziesz barwne opowieści z życia autorki, jej obserwacje i doświadczenia, o tym, jak wygląda codzienność w tym regionie, jak obchodzi się różne święta i uroczystości i co się wtedy jada. A do tego wiele przepisów na ulubione potrawy i mnóstwo kolorowych zdjęć.
Aleksandra Seghi - absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego, filolog włoski. Od wielu lat mieszka w Toskanii. Pracuje w Radio Diffusione Pistoia, przygotowuje i przekazuje wiadomości dla Polaków. Autorka książki Smaki Toskanii oraz trzech blogów: Moja Toskania (www.aleksandraseghi.blogspot.com), Smaki Toskanii (www.smakitoskanii.blogspot.com), Toskańskie wakacje (www.toskanskiewakacje.blogspot.com). Oprócz gotowania jej pasją jest tworzenie drewnianej biżuterii. Pisze artykuły dla portali: Cooklet oraz Bobyy. Współpracuje ze stroną Student-gotuje.pl oraz gazetą "W piekarni. W cukierni". Na co dzień mama małej Julii.
Producent:
Dressler Dublin sp. z o.o
ul. Poznańska 91
05-850 Ożarów Mazowiecki (PL)
tel: +48 22 733 50 00
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł
Słodkie pieczone kasztany
Podtytuł
Toskańskie opowieści ze smakiem
Autor
Wydawnictwo
Rok wydania
2012
Oprawa
Miękka ze skrzydełkami
Ilość stron
240
Format
16.0x21.5cm
Języki
polski
ISBN
9788377996331
Rodzaj
Książka
EAN
9788377996331
Data premiery
2012-03-27
Dodałeś produkt do koszyka

Słodkie pieczone kasztany
34,90 zł
Recenzje