49.9
Książki
MAK
Sosy
Wydawnictwo:
MAK
Oprawa: Twarda
Opis
Sosy królewska dyscyplina gastronomii.
180 przepisów na sosy, chutneye i dipy.
Dobrą kucharkę poznaje się po sosie! Przyrządzenie sosu jednak niekiedy doprowadza do rozpaczy zwłaszcza początkujących kucharzy, którzy często sięgają po gotowe produkty z torebki. A przecież dobry sos to żadne czary-mary. Wystarczy tylko wiedzieć, jak go się robi. Wyjaśnia to Peter Auer w swojej książce pt. Sosy. Wychodząc od bazy, czyli własnoręcznie przyrządzonych wywarów, przedstawia najważniejsze typy sosów oraz ich warianty i ukazuje krok po kroku, na czym polega ich przyrządzanie. Pożywny sos z duszonego mięsa, gęsty od owocowego miąższu sos pomidorowy, kremowy sos curry, pachnący truflami winegret, pikantne pesto z orzechów włoskich albo pieniste zabajone w tej książce znajdziesz odpowiedni sos dla każdej potrawy.
Autor książki Peter Auer jest niemieckim kucharzem. Doświadczenie zdobywał w wielu renomowanych restauracjach w kraju i zagranicą. Swoją wiedzę kulinarną przekazuje jako wykładowca słuchaczom Akademii Niemieckiego Związku Hotelarzy oraz na wielu kursach gotowania.
180 przepisów na sosy, chutneye i dipy.
Dobrą kucharkę poznaje się po sosie! Przyrządzenie sosu jednak niekiedy doprowadza do rozpaczy zwłaszcza początkujących kucharzy, którzy często sięgają po gotowe produkty z torebki. A przecież dobry sos to żadne czary-mary. Wystarczy tylko wiedzieć, jak go się robi. Wyjaśnia to Peter Auer w swojej książce pt. Sosy. Wychodząc od bazy, czyli własnoręcznie przyrządzonych wywarów, przedstawia najważniejsze typy sosów oraz ich warianty i ukazuje krok po kroku, na czym polega ich przyrządzanie. Pożywny sos z duszonego mięsa, gęsty od owocowego miąższu sos pomidorowy, kremowy sos curry, pachnący truflami winegret, pikantne pesto z orzechów włoskich albo pieniste zabajone w tej książce znajdziesz odpowiedni sos dla każdej potrawy.
Autor książki Peter Auer jest niemieckim kucharzem. Doświadczenie zdobywał w wielu renomowanych restauracjach w kraju i zagranicą. Swoją wiedzę kulinarną przekazuje jako wykładowca słuchaczom Akademii Niemieckiego Związku Hotelarzy oraz na wielu kursach gotowania.
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2011
Oprawa
Twarda
Ilość stron
160
Format
26.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9783863800246
Język oryginału
niemiecki
Tłumacze
Puszczewicz Sylwia
Rodzaj
Książka
EAN
9783863800246
Kraj produkcji
PL
Producent
MAK S.C.
Dodałeś produkt do koszyka

Sosy
49,90 zł
Recenzje