9.99
Książki
Olimp Media
Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni
Opis
Prezentujemy wybór przepisów na sosy zimne i gorące. Znajdziesz tu receptury na takie sztandarowe specjały, jak winegret w kilku odsłonach, majonez, beszamel czy sos holenderski, a także sporo oryginalnych pomysłów np. na sos wielkanocny, chrzanowy z gruszką czy rakowy.
Nie zapomnieliśmy też o kuszących sosach deserowych idealnych do lodów, deserów owocowych, puddingów czy naleśników.
Oprócz sosów zadomowionych w polskiej kuchni od wieków przedstawiamy również przepisy na dodatki popularne od stosunkowo niedługiego czasu np. greckie tzatziki czy włoskie pesto.
Ponadto podpowiadamy, do jakich dań pasują poszczególne sosy, a nawet podajemy receptury na przysmaki z niektórymi z nich mając nadzieję, że będą one dla Czytelników inspiracją do własnych kompozycji smakowych.
Nie zapomnieliśmy też o kuszących sosach deserowych idealnych do lodów, deserów owocowych, puddingów czy naleśników.
Oprócz sosów zadomowionych w polskiej kuchni od wieków przedstawiamy również przepisy na dodatki popularne od stosunkowo niedługiego czasu np. greckie tzatziki czy włoskie pesto.
Ponadto podpowiadamy, do jakich dań pasują poszczególne sosy, a nawet podajemy receptury na przysmaki z niektórymi z nich mając nadzieję, że będą one dla Czytelników inspiracją do własnych kompozycji smakowych.
Szczegóły
Tytuł
Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni
Wydawnictwo
Seria
Polskie tradycje kulinarne
Wydanie
1
Rok wydania
2011
Oprawa
Twarda
Ilość stron
144
Format
14.0x20.0cm
Języki
polski
ISBN
9788377070673
Rodzaj
Książka
EAN
9788377070673
Data premiery
2011-08-12
Kraj produkcji
PL
Producent
OLIMP MEDIA Sp. z o.o. Sp. komandytowa
ul. Otwarta 13
60-008 Poznań
PL
60-008 Poznań
PL
Dodałeś produkt do koszyka

Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni
9,99 zł
Recenzje