63.16
Sposoby przyrządzania
Samo Sedno
Strączki
Wydawnictwo:
Samo Sedno
Oprawa: Twarda
63,16 zł
Cena rekomendowana: 67,90 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo!Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.Niech sezon na STRĄCZKI trwa cały rok!
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2016
Oprawa
Twarda
Ilość stron
216
Format
20.5x27.2cm
Języki
polski
ISBN
9788377887776
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788377887776
Data premiery
2016-08-13
Dodałeś produkt do koszyka
Strączki
63,16 zł
Recenzje