29.9
Książki
Olimp Media
Świniobicie
Tradycyjne przysmaki
Wydawnictwo:
Olimp Media
Oprawa: Twarda
Opis
Autor niniejszej książki, pasjonat domowego wyrobu żywności, zachęca do przyrządzania specjałów z powszechnie lubianej wieprzowiny.
Prezentuje przepisy na kiełbasy np. polską pieczoną czy kabanosy szynki, balerony i polędwicę, a także kaszanki, wątrobianki, salcesony oraz pasztety.
Podaje też receptury na smakowite mięsa na gorąco m.in. żeberka w kiszonej kapuście, karkówkę w sosie musztardowym, pieczeń wieprzową w piwie i polędwiczki w marynacie cytrusowej idealne na rodzinny obiad.
Ponadto znajdziecie tu sporo niebanalnych pomysłów na przyrządzenie smalcu, boczku i słoniny m.in. smalec z grzybami i pieczeń rzymską z boczku.
Publikacja zawiera rozdział z niezbędnymi informacjami na temat wytwarzania wędlin w warunkach domowych.
Prezentuje przepisy na kiełbasy np. polską pieczoną czy kabanosy szynki, balerony i polędwicę, a także kaszanki, wątrobianki, salcesony oraz pasztety.
Podaje też receptury na smakowite mięsa na gorąco m.in. żeberka w kiszonej kapuście, karkówkę w sosie musztardowym, pieczeń wieprzową w piwie i polędwiczki w marynacie cytrusowej idealne na rodzinny obiad.
Ponadto znajdziecie tu sporo niebanalnych pomysłów na przyrządzenie smalcu, boczku i słoniny m.in. smalec z grzybami i pieczeń rzymską z boczku.
Publikacja zawiera rozdział z niezbędnymi informacjami na temat wytwarzania wędlin w warunkach domowych.
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2012
Oprawa
Twarda
Ilość stron
128
Format
16.5x24.0cm
Języki
polski
ISBN
9788377071533
Rodzaj
Książka
EAN
9788377071533
Kraj produkcji
PL
Producent
OLIMP MEDIA Sp. z o.o. Sp. komandytowa
ul. Otwarta 13
60-008 Poznań
PL
60-008 Poznań
PL
Dodałeś produkt do koszyka

Świniobicie
29,90 zł
Recenzje