17.18
Przewodniki
Pascal
Sycylia Pascal Lajt
Wydawnictwo:
Pascal
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
17,18 zł
Cena rekomendowana: 26,90 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: poniedziałek 18.11.2024
Zapłać za 30 dni
Opis
Skąd się wzięły czarne plaże?
Jak przygotować się do wycieczki na Etnę?
Co zjeść w locie?
Jak uratować żółwia?
Na mapie gastronomicznej Sycylii street food zajmuje szczególne miejsce. Wpisuje się w tradycję regionu, będąc alternatywą dla długich posiłków zarówno dla mieszkańców, jak i turystów odwiedzających tę część Włoch. Warto tu skorzystać z bogatej oferty pranzetti volanti (posiłków w locie) i stołować się na ulicy, w licznych rosticceriach, lokalach przy kioskach czy w smażalniach.
Il cibo nelle mani to jedzenie na wynos w doskonałym wydaniu i wybornej oprawie. Wizytówką sycylijskiego street foodu jest pane con panele. Panelle to tradycyjne palermitańskie placuszki z mąki z ciecierzycy, smażone na oczach klientów, które można włożyć do świeżej bułki posypanej sezamem. W ofercie nie brakuje oczywiście najróżniejszych odmian pizzy oraz innych przysmaków serwowanych na zimno i ciepło o każdej porze dnia i nocy.
Dominika Friedrich, autorka przewodnika oraz bloga Sycylia bocznymi drogami
Jak przygotować się do wycieczki na Etnę?
Co zjeść w locie?
Jak uratować żółwia?
Na mapie gastronomicznej Sycylii street food zajmuje szczególne miejsce. Wpisuje się w tradycję regionu, będąc alternatywą dla długich posiłków zarówno dla mieszkańców, jak i turystów odwiedzających tę część Włoch. Warto tu skorzystać z bogatej oferty pranzetti volanti (posiłków w locie) i stołować się na ulicy, w licznych rosticceriach, lokalach przy kioskach czy w smażalniach.
Il cibo nelle mani to jedzenie na wynos w doskonałym wydaniu i wybornej oprawie. Wizytówką sycylijskiego street foodu jest pane con panele. Panelle to tradycyjne palermitańskie placuszki z mąki z ciecierzycy, smażone na oczach klientów, które można włożyć do świeżej bułki posypanej sezamem. W ofercie nie brakuje oczywiście najróżniejszych odmian pizzy oraz innych przysmaków serwowanych na zimno i ciepło o każdej porze dnia i nocy.
Dominika Friedrich, autorka przewodnika oraz bloga Sycylia bocznymi drogami
Szczegóły
Rok wydania
2021
Oprawa
Miękka ze skrzydełkami
Ilość stron
156
Format
111.5x190.0cm
Języki
polski
ISBN
9788381035989
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788381035989
Data premiery
2021-06-07
Dodałeś produkt do koszyka
Sycylia Pascal Lajt
17,18 zł
Recenzje