17.83
Przewodniki
Pascal
Sycylia Pascal Lajt
Wydawnictwo:
Pascal
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
17,83 zł
Cena rekomendowana: 26,90 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: jutro (czwartek 19.12.2024)
Zapłać za 30 dni
Opis
Skąd się wzięły czarne plaże?
Jak przygotować się do wycieczki na Etnę?
Co zjeść w locie?
Jak uratować żółwia?
Na mapie gastronomicznej Sycylii street food zajmuje szczególne miejsce. Wpisuje się w tradycję regionu, będąc alternatywą dla długich posiłków zarówno dla mieszkańców, jak i turystów odwiedzających tę część Włoch. Warto tu skorzystać z bogatej oferty pranzetti volanti (posiłków w locie) i stołować się na ulicy, w licznych rosticceriach, lokalach przy kioskach czy w smażalniach.
Il cibo nelle mani to jedzenie na wynos w doskonałym wydaniu i wybornej oprawie. Wizytówką sycylijskiego street foodu jest pane con panele. Panelle to tradycyjne palermitańskie placuszki z mąki z ciecierzycy, smażone na oczach klientów, które można włożyć do świeżej bułki posypanej sezamem. W ofercie nie brakuje oczywiście najróżniejszych odmian pizzy oraz innych przysmaków serwowanych na zimno i ciepło o każdej porze dnia i nocy.
Dominika Friedrich, autorka przewodnika oraz bloga Sycylia bocznymi drogami
Jak przygotować się do wycieczki na Etnę?
Co zjeść w locie?
Jak uratować żółwia?
Na mapie gastronomicznej Sycylii street food zajmuje szczególne miejsce. Wpisuje się w tradycję regionu, będąc alternatywą dla długich posiłków zarówno dla mieszkańców, jak i turystów odwiedzających tę część Włoch. Warto tu skorzystać z bogatej oferty pranzetti volanti (posiłków w locie) i stołować się na ulicy, w licznych rosticceriach, lokalach przy kioskach czy w smażalniach.
Il cibo nelle mani to jedzenie na wynos w doskonałym wydaniu i wybornej oprawie. Wizytówką sycylijskiego street foodu jest pane con panele. Panelle to tradycyjne palermitańskie placuszki z mąki z ciecierzycy, smażone na oczach klientów, które można włożyć do świeżej bułki posypanej sezamem. W ofercie nie brakuje oczywiście najróżniejszych odmian pizzy oraz innych przysmaków serwowanych na zimno i ciepło o każdej porze dnia i nocy.
Dominika Friedrich, autorka przewodnika oraz bloga Sycylia bocznymi drogami
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Pascal
Zapora 25
43-382 Bielsko-Biała (Polska)
tel: 338282888
email: [email protected]
Szczegóły
Rok wydania
2021
Oprawa
Miękka ze skrzydełkami
Ilość stron
156
Format
111.5x190.0cm
Języki
polski
ISBN
9788381035989
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788381035989
Data premiery
2021-06-07
Dodałeś produkt do koszyka
Sycylia Pascal Lajt
17,83 zł
Recenzje