47.15
Książki
Difin
Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce
Wydawnictwo:
Difin
Oprawa: Miękka
Opis
Rolnictwo ekologiczne jest uznawane za jeden z podstawowych elementów zrównoważonego rozwoju i tym samym za jeden z głównych czynników poprawy warunków gospodarowania i życia na terenach wiejskich. Polska ma stosunkowo duży potencjał rozwoju tej metody produkcji, jednak warunkiem dalszego jego wzrostu jest efektywnie funkcjonujący rynek żywności ekologicznej. Niniejsza książka koncentruje się na trzech sferach tego rynku: przetwórstwie, dystrybucji (głównie poprzez kanał specjalistyczny) oraz zachowaniach konsumentów ekożywności.
Książka ta stanowi diagnozę obecnego stanu rynku żywności ekologicznej i wskazuje na jego główne problemy, determinanty i perspektywy dalszego rozwoju. Monografia omawia również zmiany, jakie zaszły na rynku ekożywności w ostatnim czasie i prezentuje rekomendacje dla jego uczestników oraz instytucji publicznych odpowiedzialnych za rozwój rolnictwa ekologicznego.
Książka ta stanowi diagnozę obecnego stanu rynku żywności ekologicznej i wskazuje na jego główne problemy, determinanty i perspektywy dalszego rozwoju. Monografia omawia również zmiany, jakie zaszły na rynku ekożywności w ostatnim czasie i prezentuje rekomendacje dla jego uczestników oraz instytucji publicznych odpowiedzialnych za rozwój rolnictwa ekologicznego.
Szczegóły
Tytuł
Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce
Autor
Wydawnictwo
Rok wydania
2021
Oprawa
Miękka
Ilość stron
136
Języki
polski
ISBN
9788366491854
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788366491854
Data premiery
2021-08-03
Dodałeś produkt do koszyka
Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce
47,15 zł
Recenzje