21.33
Zdrowie i uroda
Oficyna Wydawnicza ABA
Sztuka łączenia pokarmów
Co z czym?
Wydawnictwo:
Oficyna Wydawnicza ABA
Oprawa: Miękka
21,33 zł
Cena rekomendowana: 24,90 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: jutro (piątek 22.11.2024)
Zapłać za 30 dni
Opis
„Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym” Artur Schopenhauer. W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.
Szczegóły
Tytuł
Sztuka łączenia pokarmów
Podtytuł
Co z czym?
Autor
Wydawnictwo
Wydanie
2
Rok wydania
2014
Oprawa
Miękka
Ilość stron
204
Format
14.5x20.5 cm
Języki
polski
ISBN
9788361012610
Język oryginału
niemiecki
Tłumacze
Łyżnik Dariusz
Tytuł oryginału
Lebensmittel richtig kombinieren
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788361012610
Dodałeś produkt do koszyka
Sztuka łączenia pokarmów
21,33 zł
Recenzje