49.83
Książki kucharskie
Znak JednymSłowem
Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata
Wydawnictwo:
Znak JednymSłowem
Oprawa: Twarda
49,83 zł
Cena rekomendowana: 59,99 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
W małej piekarni Tartine w San Francisco wypieki znikają z półek każdego dnia w ciągu godziny od wyjęcia z pieca!
Nic dziwnego, skoro powstaje tam najlepszy chleb na świecie.
Tajemnicą Tartine jest autorska metoda przygotowania chleba, opracowana przez Chada Robertsona. Szkolił się on pod okiem mistrzów, ale sztukę wypiekania idealnego chleba zdefiniował na nowo zupełnie sam.
Powstał chleb na naturalnym zakwasie, o głębokim smaku i niewiarygodnie chrupiącej skórce, odsłaniającej delikatny, perłowy miękisz. Chleb pachnący wszystkimi aromatami mąki. Właściciel Tartine poświęcił dwie dekady życia na opracowanie receptury, ale ty możesz zrobić taki chleb w 24 godziny. W domu, własnymi rękami.
Nic dziwnego, skoro powstaje tam najlepszy chleb na świecie.
Tajemnicą Tartine jest autorska metoda przygotowania chleba, opracowana przez Chada Robertsona. Szkolił się on pod okiem mistrzów, ale sztukę wypiekania idealnego chleba zdefiniował na nowo zupełnie sam.
Powstał chleb na naturalnym zakwasie, o głębokim smaku i niewiarygodnie chrupiącej skórce, odsłaniającej delikatny, perłowy miękisz. Chleb pachnący wszystkimi aromatami mąki. Właściciel Tartine poświęcił dwie dekady życia na opracowanie receptury, ale ty możesz zrobić taki chleb w 24 godziny. W domu, własnymi rękami.
- Wszystko o technikach fermentacji i podstawowym chlebie Tartine.
- Od bochenka Tartine i bagietek, przez pizzę, po brioszki, croissanty i angielskie muffiny.
- Oryginalne pomysły na posiłki z czerstwego chleba.
„Najpiękniejsza książka o chlebie”. - „The New York Times”
„To nie jest zwykła książka kulinarna o pieczeniu chleba! Każde zdanie, każda linijka tekstu są bardzo ważne, aby zrozumieć, jak to z chlebem jest. I żeby po dotarciu do ostatniej kropki osiągnąć sukces!” - Kuchennymi Drzwiami
„Tartine Bread to nie jest typowa książka kucharska. To wykład, know how wypiekania chleba oraz zapis filozofii człowieka, który poświęcił temu swoje życie”. - Monika Walecka, właścicielka piekarni Cała w Mące
„To nie jest zwykła książka kulinarna o pieczeniu chleba! Każde zdanie, każda linijka tekstu są bardzo ważne, aby zrozumieć, jak to z chlebem jest. I żeby po dotarciu do ostatniej kropki osiągnąć sukces!” - Kuchennymi Drzwiami
„Tartine Bread to nie jest typowa książka kucharska. To wykład, know how wypiekania chleba oraz zapis filozofii człowieka, który poświęcił temu swoje życie”. - Monika Walecka, właścicielka piekarni Cała w Mące
Szczegóły
Tytuł
Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata
Autor
Chad Robertson
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2021
Oprawa
Twarda
Ilość stron
304
Format
20.5 x 25.0 cm
Języki
polski
ISBN
9788324073573
Tłumacze
Hikiert-Bereza Anna
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788324073573
Data premiery
2021-05-05
Dodałeś produkt do koszyka
Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata
49,83 zł
Recenzje