36.21
Książki
WSiP
Technologia gastronomiczna z towaroznastwem Podręcznik cz.1 dla technikum
Wydawnictwo:
WSiP
36,21 zł
Cena rekomendowana: 41,80 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Opis
Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.
Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.
Szczegóły
Tytuł
Technologia gastronomiczna z towaroznastwem Podręcznik cz.1 dla technikum
Autor
Aleksandra Procner
Wydawnictwo
Rok wydania
2009
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788302027895
Dodałeś produkt do koszyka

Technologia gastronomiczna z towaroznastwem Podręcznik cz.1 dla technikum
36,21 zł
Recenzje