47.7
                                            Książki
                                            WSiP
                                        
                                        
                                                Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1
                                                
Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej
                                            
                                                                                            
                                                                                                                                                                                    
                                                                                        
                                                                                                            Wydawnictwo:
                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                                                            
                                                            WSiP
                                                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                
                                                                                                                                                    Oprawa: Miękka
                                                                                            Opis
Technologia gastronomiczna z towarzystwem stanowi pierwszą część trzyczęściowego podręcznika, przeznaczonego dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie kucharz.
Część 1 zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP.
W dalszych rozdziałach omówiono ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom.
Szczegóły
Tytuł
                                        Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1
                                    Podtytuł
                                            Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej
                                        
                                                                                                            Autor                                                                                                    
                                                
                                            
                                                                                                                                                                        Wydawnictwo                                                                                                                                                            
                                                
                                            Rok wydania
                                            2009
                                        Oprawa
                                            Miękka
                                        Ilość stron
                                            338
                                        Format
                                            16.5x23.5cm
                                        Języki
                                            polski
                                        ISBN
                                            9788371419942
                                        Liczba tomów
                                            3
                                        Numer tomu
                                            3
                                        Rodzaj
                                            Książka
                                        EAN
                                            9788371419942
                                        Data premiery
                                            2007-10-26
                                        Kraj produkcji
                                            PL
                                        Producent
                                            
                                                Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
                                                
                                                    
                                                    
                                                
                                            
                                        Dodałeś produkt do koszyka
        
                        
                        
                            Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1
                        
                    
                                            
                    
                    
                    47,70 zł
                                            
                                                    
Recenzje