47.7
Książki
WSiP
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1
Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: Miękka
Opis
Technologia gastronomiczna z towarzystwem stanowi pierwszą część trzyczęściowego podręcznika, przeznaczonego dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie kucharz.
Część 1 zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP.
W dalszych rozdziałach omówiono ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom.
Szczegóły
Tytuł
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1
Podtytuł
Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej
Autor
Wydawnictwo
Rok wydania
2009
Oprawa
Miękka
Ilość stron
338
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788371419942
Liczba tomów
3
Numer tomu
3
Rodzaj
Książka
EAN
9788371419942
Data premiery
2007-10-26
Dodałeś produkt do koszyka
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1
47,70 zł
Recenzje