45.08
Klasa 1
WSiP
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 Podręcznik
do nauki zawodu kucharz. Szkoła ponadgimnazjalna
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: Miękka
45,08 zł
Cena rekomendowana: 47,60 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Podręcznik składa się z trzech części. Opracowano go zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla zawodu kucharz na poziomie technikum.Zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP. Omówiono również ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom.Podręcznik zapewnia właściwy dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym. Wzbogacono go dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptur, co pozwoli uczniowi na szybkie przyswojenie wiedzy teoretycznej i praktycznej. Uwzględniono również standardy wymagań egzaminacyjnych.
Szczegóły
Tytuł
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 Podręcznik
Podtytuł
do nauki zawodu kucharz. Szkoła ponadgimnazjalna
Autor
Małgorzata Konarzewska
Wydawnictwo
Rok wydania
2013
Oprawa
Miękka
Ilość stron
338
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788302140785
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788302140785
Data premiery
2013-09-26
Dodałeś produkt do koszyka
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 Podręcznik
45,08 zł
Recenzje