16
Książki
WSiP
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1
Podręcznik dla technikum
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: broszura
Opis
Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.
Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.
Szczegóły
Tytuł
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1
Podtytuł
Podręcznik dla technikum
Autor
Aleksandra Procner
Wydawnictwo
Wydanie
13
Rok wydania
2004
Oprawa
broszura
Ilość stron
256
Format
14 x 20
ISBN
8302027898
Rodzaj
Książka
EAN
978830202789503
Dodałeś produkt do koszyka
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1
16,00 zł
Recenzje