40.4
Książki
Rea
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1
Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej
Wydawnictwo:
Rea
Oprawa: Miękka
Opis
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część I podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii oraz prawa żywnościowego systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja i sosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.
Szczegóły
Tytuł
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1
Podtytuł
Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej
Autor
Konarzewska Małgorzata
, Zielonka Barbara
, Konarzewska-Sokołowska Maria<br />
Wydawnictwo
Rok wydania
2014
Oprawa
Miękka
Ilość stron
220
Format
19.0x25.0cm
Języki
polski
ISBN
8371414692
Rodzaj
Książka
EAN
9788371414695
Kraj produkcji
PL
Producent
REA-SJ SP. Z O.O.
Dodałeś produkt do koszyka

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1
40,40 zł
Recenzje