39.5
Książki
WSiP
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1
Technikum
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: Miękka
Opis
Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.
Szczegóły
Tytuł
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1
Podtytuł
Technikum
Autor
Aleksandra Procner
Wydawnictwo
Wydanie
16
Rok wydania
2007
Oprawa
Miękka
Ilość stron
256
Format
14.5x20.5cm
Języki
polski
ISBN
9788302027895
Rodzaj
Książka
EAN
9788302027895
Dodałeś produkt do koszyka
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1
39,50 zł
Recenzje