39.5
Książki
WSiP
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1
Technikum
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: Miękka
Opis
Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.
Szczegóły
Tytuł
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1
Podtytuł
Technikum
Autor
Procner Aleksandra<br />
Wydawnictwo
Wydanie
16
Rok wydania
2007
Oprawa
Miękka
Ilość stron
256
Format
14.5x20.5cm
Języki
polski
ISBN
9788302027895
Rodzaj
Książka
EAN
9788302027895
Dodałeś produkt do koszyka
![Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1 - Procner Aleksandra<br />](https://webimage.pl/pics/895/7/technologia-gastronomiczna-z-towaroznawstwem-podrecznik-czesc-1-procner-aleksandra-s9788302027895.jpg)
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1
39,50 zł
Recenzje