82.29
Technika, inżynieria, technologia
Wydawnictwo Naukowe PWN
Technologia przetwórstwa mięsa
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
82,29 zł
Cena rekomendowana: 89,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 1-2 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Zapłać za 30 dni
Opis
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.
Szczegóły
Wydanie
2
Rok wydania
2020
Oprawa
Miękka
Ilość stron
346
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788301194123
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788301194123
Dodałeś produkt do koszyka
Technologia przetwórstwa mięsa
82,29 zł
Recenzje