68.5
Technika, inżynieria, technologia
WNT
Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach
Wydawnictwo:
WNT
Oprawa: miękka
68,50 zł
Cena rekomendowana: 70,52 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz. Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: Technologia przetwórstwa mięsa dopuszczonego do użytku szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie postęp techniczno-technologiczny. Pytania i odpowiedzi dotyczą m. in. takich zagadnień, jak podział żywca rzeźnego, obróbka i ocena poubojowa oraz uboczne artykuły poubojowe, charakterystyka wędlin, konserw, tłuszczów topionych, a także utylizacja odpadów pochodzenia zwierzęcego, gospodarka wodno-ściekowa, ponadto eksploatacja maszyn, urządzeń i stosowanie aparatury kontrolno-pomiarowej. Książka jest adresowana do uczniów nowych szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie rzeźnik-wędliniarz, uczniów szkół o profilu przetwórstwo mięsne, słuchaczy kursów zawodowych o kierunku rzeźnik-wędliniarz oraz do pracowników przemysłu mięsnego.
Szczegóły
Tytuł
Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach
Autor
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2016
Oprawa
miękka
Ilość stron
364
Format
16.5 x 23.8 cm
Języki
polski
ISBN
9788320433661
Rodzaj
Podręcznik
Stan
Nowy
EAN
9788320433661
Dodałeś produkt do koszyka
Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach
68,50 zł
Recenzje