28.1
Klasa 2
WSiP
Technologia żywności 1
28,10 zł
Cena rekomendowana: 32,10 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny; podstawy przetwórstwa żywności.era wyjaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności oraz podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz zagadnienia normalizacji w Polsce i w Unii Europejskiej. Podano ogólną charakterystykę bazy surowcowej przetwórstwa spożywczego, omówiono różne rodzaje opakowań stosowanych do żywności, jej jakości, skażenia i zanieczyszczenia oraz dodatki do żywności i rodzaje produktów spożywczych.
Szczegóły
Wydanie
4
Rok wydania
2008
Oprawa
Miękka
Ilość stron
240
Format
16.0x24.0cm
Języki
polski
ISBN
978-83-02-07847-7
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788302078477
Dodałeś produkt do koszyka
Technologia żywności 1
28,10 zł
Recenzje