12.5
Książki
WSiP
Technologia żywności. Część 1
Podręcznik dla technikum
Opis
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny – podstawy przetwórstwa żywności.
Zawiera wyjaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności oraz podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz zagadnienia normalizacji w Polsce i w Unii Europejskiej. Podano ogólną charakterystykę bazy surowcowej przetwórstwa spożywczego, omówiono różne rodzaje opakowań stosowanych do żywności, jej jakości, skażenia i zanieczyszczenia oraz dodatki do żywności i rodzaje produktów spożywczych.
Szczegóły
Tytuł
Technologia żywności. Część 1
Podtytuł
Podręcznik dla technikum
Autor
Mieczysław Dłużewski
, Jadwiga Chuchlowa
, Karol Krajewski
, Włodzimierz Kamiński
Wydawnictwo
Seria
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI
Wydanie
2
Rok wydania
2003
Oprawa
broszura
Ilość stron
240
Format
16 x 23
ISBN
8302078476
Rodzaj
Książka
EAN
978830207847702
Dodałeś produkt do koszyka
Technologia żywności. Część 1
12,50 zł
Recenzje