20.5
Książki
WSiP
Technologia żywności. Część 4
Podręcznik dla technikum
Opis
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy IV technikum technologii żywności oraz szkoły policealnej; zawód technik technologii żywności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny – podstawy przetwórstwa żywności.
Zawiera podstawowe wiadomości z zakresu produkcji piekarsko-ciastkarskiej, przetwórstwa mięsnego, przetwórstwa surowców pochodzenia morskiego, przetwórstwa jajczarsko-drobiarskiego, przetwórstwa mleczarskiego oraz produkcji koncentratów spożywczych. Ponadto podano w nim informacje na temat organizacji i kontroli procesu technologicznego, omówiono także kalkulację kosztów produkcji i obliczanie cen zbytu w zakładach przetwórstwa spożywczego.
Szczegóły
Tytuł
Technologia żywności. Część 4
Podtytuł
Podręcznik dla technikum
Autor
Anna Dłużewska
, Mieczysław Dłużewski
, Leonard Jankiewicz
, Andrzej Jarczyk
, Włodzimierz Kamiński
,
Danuta Kołozyn-Krajewska
, Karol Krajewski
,
Tadeusz Sikora
,
Mirosław Słowiński
Wydawnictwo
Seria
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI
Wydanie
2
Rok wydania
2004
Oprawa
broszura
Ilość stron
352
Format
16 x 23
ISBN
8302079782
Rodzaj
Książka
EAN
978830207978802
Dodałeś produkt do koszyka
Technologia żywności. Część 4
20,50 zł
Recenzje