72.06
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej
WSiP
Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1
2013
72,06 zł
Cena rekomendowana: 75,30 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: środa 12.11.2025
Opis
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności i cukiernik.
Autorka wyczerpująco opisała zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego oraz typowe wyroby ciastkarskie.
Uczeń ma szansę wykonać samodzielnie każdy rodzaj produktu, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni. Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji.
Pytania na zakończenie rozdziałów pozwalają nie tylko sprawdzić wiedzę, lecz także zachęcić ucznia do doskonalenia umiejętności.
W podręczniku zamieszczono liczne ilustracje i zdjęcia.
Autorka wyczerpująco opisała zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego oraz typowe wyroby ciastkarskie.
Uczeń ma szansę wykonać samodzielnie każdy rodzaj produktu, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni. Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji.
Pytania na zakończenie rozdziałów pozwalają nie tylko sprawdzić wiedzę, lecz także zachęcić ucznia do doskonalenia umiejętności.
W podręczniku zamieszczono liczne ilustracje i zdjęcia.
Kraj produkcji: PL
Szczegóły
Tytuł
Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1
Podtytuł
2013
Autor
Wydawnictwo
Wydanie
2
Rok wydania
2015
Oprawa
Miękka
Ilość stron
248
Format
16.5 x 24.0 cm
Języki
polski
ISBN
9788302147180
Kraj produkcji
PL
Rodzaj
Podręcznik
Stan
Nowy
EAN
9788302147180
Data premiery
2014-04-10
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Dodałeś produkt do koszyka
Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1
72,06 zł
Recenzje