38.1
Książki
WSiP
Towaroznawstwo żywności
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: miękka
Opis
Książka zawiera usystematyzowaną wiedzę z zakresu towaroznawstwa żywności. Omawiane produkty żywnościowe są podzielone na grupy zgodnie z najnowszym systemem Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług. W porównaniu z poprzednim V wydaniem uaktualniono podawane informacje zgodnie ze zmianami w ustawach i rozporządzeniach, które ostatnio weszły w życie zmieniono szatę graficzną, zastosowano dodatkowy kolor czcionki do wyróżnienia ważniejszych wiadomości.Podręcznik umożliwi uczniowi zdobycie umiejętności klasyfikowania towarów żywnościowych, udzielania porad na temat sprzedawanego towaru, informowania o składzie surowcowym produktu, jego właściwościach, wartości odżywczej i sposobie użytkowania, określania czynników wpływających na jakość towarów, odczytywania i interpretowania oznaczeń na artykułach żywnościowych i ich opakowaniach. Będzie też potrafił rozróżniać wady towarów i określać przyczyny ich powstawania. Zdobędzie umiejętności potrzebne w pracy handlowca określone w podstawie programowej kształcenia w zawodzie technik handlowiec na poziomie technikum i szkoły policealnej.
Szczegóły
Rok wydania
2003
Oprawa
miękka
ISBN
9788302064715
Rodzaj
Książka
EAN
9788302064715
Data premiery
2003-08-25
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Dodałeś produkt do koszyka

Towaroznawstwo żywności
38,10 zł
Recenzje