58.73
Książki
Hanami
Tradycje kulinarne Norwegii
Wydawnictwo:
Hanami
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
58,73 zł
Cena rekomendowana: 73,51 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 1-2 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Zapłać za 30 dni
Opis
Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie, stworzyli unikatową kulturę kulinarną. To kraina nabiału, ryb, owoców morza, słodkich wypieków, a także kawy. Warto się przekonać, że to kierunek podróży dla wszystkich szukających mniej znanych smaków. "Tradycje kulinarne Norwegii" to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek ? kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród. Partnerami projektu są: Ambasada Królestwa Norwegii w Warszawie, Arctic Paper, Fundacja Bunkatura, Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego i Nadbałtyckie Centrum Kultury w Gdańsku.
Szczegóły
Tytuł
Tradycje kulinarne Norwegii
Wydawnictwo
Rok wydania
2022
Oprawa
Miękka ze skrzydełkami
Ilość stron
240
Format
16.5x24.5cm
Języki
polski
ISBN
9788365520845
Rodzaj
Książka
EAN
9788365520845
Dodałeś produkt do koszyka
Tradycje kulinarne Norwegii
58,73 zł
Recenzje