53.96
Dania regionalne
Hanami
Tradycje kulinarne Szwecji
Wydawnictwo:
Hanami
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
53,96 zł
Cena rekomendowana: 64,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 1-2 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Zapłać za 30 dni
Opis
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.
Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
Szczegóły
Tytuł
Tradycje kulinarne Szwecji
Wydawnictwo
Wydanie
wydanie 1
Rok wydania
2021
Oprawa
miękka ze skrzydełkami
Ilość stron
240
Format
16.5x23.5 cm
ISBN
9788365520531
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788365520531
Data premiery
2021-10-28
Dodałeś produkt do koszyka
Tradycje kulinarne Szwecji
53,96 zł
Recenzje