28.11
Dania regionalne
Rea
Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury
Wydawnictwo:
Rea
Oprawa: twarda
28,11 zł
Cena rekomendowana: 39,90 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Dzięki tej książce wyruszymy w fascynującą wyprawę kulinarną po Gruzji. Poznamy jej bogatą historię, tradycje wspólnego biesiadowania oraz sposoby przygotowywania narodowych potraw. Kuchnia gruzińska jest pełna pysznych serów (suługuni i imeretyński), pachnących warzyw (fasola, bakłażany, pomidory) i aromatycznych ziół (kolendra, estragon, bazylia). Celem Autorki było dotarcie do unikalnych smaków i zapachów Gruzji, stąd przepisów na wiele potraw nie znajdziemy w żadnej innej książce kucharskiej! W książce nie zabrakło również tak popularnych dań, jak chaczapuri, chinkali, sacywii, które są łatwo rozpoznawalne daleko poza granicami Gruzji. „Posługując się językiem kulinarnym, chciałam, aby ta książka stała się harmonijną potrawą. Rolę podstawowego produktu odegrały w niej dokładne wiadomości – przepisy i fakty historyczne, a cała reszta posłużyła jako przyprawy, bez których potrawa byłaby mdła, nieapetyczna i niestrawna".
[fragment Wstępu]
[fragment Wstępu]
Szczegóły
Tytuł
Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury
Autor
Jelena Kiładze
Wydawnictwo
Rok wydania
2017
Oprawa
twarda
Ilość stron
256
Format
17.7 x 23.3 cm
Języki
polski
ISBN
9788379931071
Język oryginału
rosyjski
Tłumacze
Rozalia Skiba
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788379931071
Dodałeś produkt do koszyka
Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury
28,11 zł
Recenzje