45.92
Sposoby przyrządzania
CeDeWu
Twój domowy ser
Sery pochodzące z Włoch i reszty świata
Wydawnictwo:
CeDeWu
Oprawa: Miękka
45,92 zł
Cena rekomendowana: 49,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 1-3 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Zapłać za 30 dni
Opis
- Podstawowa metoda przygotowania sera
- Sery włoskie i z innych krajów
- Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety
Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również sprzęt do tego potrzebny jest bardzo prosty: mając jakieś naczynie, termometr i parę form (perforowane kubki do odprowadzania serwatki ze skrzepu) możecie uruchomić domową produkcję sera, która może dać wam dużo satysfakcji. W książce opisano wszystko, co jest potrzebne do produkcji sera w domu: od metody podstawowej, za pomocą której można wytwarzać zwykłe sery, do produkcji mozzarelli, gorgonzoli, sera camembert i serów z innych krajów, jak angielski cottage cheese, indyjski panir i niemiecki quark.
W książce jest także dodatek poświęcony innym rodzajom nabiału: jogurtowi, kefirowi i masłu.
OMÓWIONE TEMATY:
-Wyposażenie do produkcji sera w domu
-Podstawowe składniki sera
-Metoda podstawowa - wytwarzanie caciotty i ricotty
-Zaawansowane metody produkcji
-Pleśnie i spółka - niebieskie sery pleśniowe, gorgonzola i camembert
-Jogurt, kefir i masło sporządzone w domu
- Sery włoskie i z innych krajów
- Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety
Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również sprzęt do tego potrzebny jest bardzo prosty: mając jakieś naczynie, termometr i parę form (perforowane kubki do odprowadzania serwatki ze skrzepu) możecie uruchomić domową produkcję sera, która może dać wam dużo satysfakcji. W książce opisano wszystko, co jest potrzebne do produkcji sera w domu: od metody podstawowej, za pomocą której można wytwarzać zwykłe sery, do produkcji mozzarelli, gorgonzoli, sera camembert i serów z innych krajów, jak angielski cottage cheese, indyjski panir i niemiecki quark.
W książce jest także dodatek poświęcony innym rodzajom nabiału: jogurtowi, kefirowi i masłu.
OMÓWIONE TEMATY:
-Wyposażenie do produkcji sera w domu
-Podstawowe składniki sera
-Metoda podstawowa - wytwarzanie caciotty i ricotty
-Zaawansowane metody produkcji
-Pleśnie i spółka - niebieskie sery pleśniowe, gorgonzola i camembert
-Jogurt, kefir i masło sporządzone w domu
Szczegóły
Tytuł
Twój domowy ser
Podtytuł
Sery pochodzące z Włoch i reszty świata
Autor
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2018
Oprawa
Miękka
Ilość stron
198
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788381020374
Język oryginału
włoski
Tłumacze
Zbigniew Łucki
Tytuł oryginału
Il tuo formaggio fatto in casa
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788381020374
Dodałeś produkt do koszyka
Twój domowy ser
45,92 zł
Recenzje