loading
Status zamówienia
61 651 55 95
Zaloguj się
Funkcja dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zaloguj się lub załóż konto aby otrzymać powiadomienie o dostępności.
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się przy pomocy
Nie masz konta?
Zarejestruj się
48.88 Sposoby przyrządzania CeDeWu

Twój domowy włoski chleb
Przepisy z różnych regionów

Wydawnictwo: CeDeWu
Oprawa: Miękka
48,88 zł
Cena rekomendowana: 49,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 1-3 dni robocze
+ czas dostawy
Kup teraz,
Zapłać za 30 dni

Opis

- Chleb wykonany ręcznie i chleb przygotowany z użyciem automatu
- Wszystkie tajemnice związane z drożdżami i inne
- Wiele najnowszych przepisów
Sądzę, że największą pochwałą, jaką można otrzymać w trakcie przygotowywania posiłku, jest usłyszenie od Babci: „Ja nie potrafię zrobić czegoś tak dobrego". I właśnie to mnie spotkało. Zdarzyło mi się, że Babcia poprosiła mnie, abym ją - skarbnicę wiedzy kulinarnej - nauczył pieczenia chleba i focacci. Przepojony tym sukcesem podjąłem się zadania uczynienia z tego wydania książki czegoś wyjątkowego. Zasadnicza część zawiera przepisy, jak produkować chleb w domu i jak dbać o jego stałą doskonałość. Do tych przepisów dodałem wiele innych, także najnowszych - jak focaccia z Recco, chleb cafone, pizza. W ten sposób powstał poradnik oparty na praktycznym doświadczeniu, za którego pomocą możemy naprawdę nauczyć się pieczenia chleba - ale nie tylko: można lepiej jeść, zaoszczędzić pieniądze, a także i czas, gdyż sami się przekonamy, że wyprodukowanie chleba wymaga mniej czasu niż kupienie go!
OMÓWIONE TEMATY:
- Dlaczego warto piec chleb w domu - czas i koszty
- Podstawy pieczenia chleba
- Ciasto i jego rośnięcie
- Receptura podstawowa
- Dobór mąki
- Triki, aby ciasto lepiej rosło
- Przepisy regionalne i specjalne: chleb arabski, chleb apulijski (czyli z Altamury), chleb toskański, chleb przaśny (maca), pan brioche, babka, focaccia, pizza, chleb cafone, chapati, plecionka żytnia
- Porady praktyczne jak piec chleb w domu
- Receptury potraw z chleba

Kraj produkcji: Polska

Producent:
CeDeWu Sp. z o.o.
ul. Żurawia 47/49
00-680 Warszawa (Polska)
tel: 22 374 90 20
email: [email protected]

Szczegóły

Tytuł
Twój domowy włoski chleb
Podtytuł
Przepisy z różnych regionów
Wydawnictwo
Rok wydania
2018
Oprawa
Miękka
Ilość stron
224
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788375569988
Język oryginału
włoski
Tłumacze
Łucki Zbigniew
Tytuł oryginału
Il tuo pane fatto in casa
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788375569988
Data premiery
2017-10-24

Recenzje

Brak recenzji
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Twoja recenzja
Twoja ocena:
Dziękujemy za dodanie opinii!
Pojawi się po weryfikacji administaratora.
48,88 zł
Cena rekomendowana: 49,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 1-3 dni robocze
+ czas dostawy
Kup teraz,
Zapłać za 30 dni
Dodałeś produkt do koszyka
Twój domowy włoski chleb - Alessandro Valli
Twój domowy włoski chleb
Alessandro Valli
48,88 zł
49,00 zł
Przejdź do koszyka
48,88 zł
Rabaty do 45% non stop Rabaty do 45% non stop
Ponad 200 tys. produktów Ponad 200 tys. produktów
Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
Tami
O firmie
Dane firmowe
dobraksiazka.pl
ul. Starołęcka 7
61-361 Poznań [email protected]
Poczta polska DPD Orlen Paczka InPost
Przelewy24 BLIK VISA MASTERCARD PAYPO