34.9
Książki
Helion
Wegetariańskie przepisy
Opis
Szybko, łatwo, smakowicie
Sałatki i dania z owoców i warzyw
Zupy i potrawy z makaronu i ryżu
Ciasta i desery
Ta książka zaspokoi Twój wegetariański apetyt. Jej autor, doświadczony szef kuchni, radzi, jak smacznie i zdrowo obywać się bez mięsa. Okazuje się, że można to robić, dostarczając organizmowi potrzebne składniki i nie spędzając połowy życia w kuchni. Poznaj przepisy kulinarne z menu błyskawicznego i dla koneserów. Odkryj swoje nowe ulubione smaki. Dowiedz się, jak przygotować danie na każdą okazję dla jednej, dwóch i większej liczby osób. W tej książce znajdziesz wszystko, czego chcesz dowiedzieć się o kuchni wegetariańskiej.
Nauczysz się:
przygotowywać sosy sałatkowe i do dań na ciepło -- bogactwo smaków połączone z prostotą składników,
wykorzystywać egzotyczne dodatki -- avocado, dziki ryż, kawior, chleb kukurydziany, tiramisu,
doceniać skrobiowe złoto -- różne odmiany ziemniaków,
przyrządzać soję i soczewicę -- chleb powszedni wegetarianina,
stosować triki kuchenne -- jak poszatkować 10 jajek w pół minuty i w 2 sekundy wypestkować ogórek,
pamiętać o porach roku w kuchni -- co smakuje w letni dzień, a co zostawić na zimowe popołudnie.
Jay Weinstein jest dziennikarzem kulinarnym radia NPR, profesjonalnym kucharzem i absolwentem prestiżowego Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego. Pracował w wielu prestiżowych restauracjach w USA, między innymi w bostońskiej Jasper i nowojorskiej Le Bernardin. Ma swoim dorobku autorskim wiele książek i innych publikacji kulinarnych.
Sałatki i dania z owoców i warzyw
Zupy i potrawy z makaronu i ryżu
Ciasta i desery
Ta książka zaspokoi Twój wegetariański apetyt. Jej autor, doświadczony szef kuchni, radzi, jak smacznie i zdrowo obywać się bez mięsa. Okazuje się, że można to robić, dostarczając organizmowi potrzebne składniki i nie spędzając połowy życia w kuchni. Poznaj przepisy kulinarne z menu błyskawicznego i dla koneserów. Odkryj swoje nowe ulubione smaki. Dowiedz się, jak przygotować danie na każdą okazję dla jednej, dwóch i większej liczby osób. W tej książce znajdziesz wszystko, czego chcesz dowiedzieć się o kuchni wegetariańskiej.
Nauczysz się:
przygotowywać sosy sałatkowe i do dań na ciepło -- bogactwo smaków połączone z prostotą składników,
wykorzystywać egzotyczne dodatki -- avocado, dziki ryż, kawior, chleb kukurydziany, tiramisu,
doceniać skrobiowe złoto -- różne odmiany ziemniaków,
przyrządzać soję i soczewicę -- chleb powszedni wegetarianina,
stosować triki kuchenne -- jak poszatkować 10 jajek w pół minuty i w 2 sekundy wypestkować ogórek,
pamiętać o porach roku w kuchni -- co smakuje w letni dzień, a co zostawić na zimowe popołudnie.
Jay Weinstein jest dziennikarzem kulinarnym radia NPR, profesjonalnym kucharzem i absolwentem prestiżowego Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego. Pracował w wielu prestiżowych restauracjach w USA, między innymi w bostońskiej Jasper i nowojorskiej Le Bernardin. Ma swoim dorobku autorskim wiele książek i innych publikacji kulinarnych.
Szczegóły
Rok wydania
2006
Oprawa
Miękka
Ilość stron
360
Format
18.0x23.0cm
Języki
polski
ISBN
9788324607129
Język oryginału
angielski
Tłumacze
Hilszczańska Dominika
Tytuł oryginału
The everything vegetarian cookbook
Rodzaj
Książka
EAN
9788324607129
Kraj produkcji
PL
Producent
Helion SA
Dodałeś produkt do koszyka

Wegetariańskie przepisy
34,90 zł
Recenzje