39.05
Książki
Avalon
Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej
Wydawnictwo:
Avalon
Oprawa: Miękka
39,05 zł
Cena rekomendowana: 59,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Prezentowana praca to zbiór studiów dotyczących biologicznych, gospodarczych i kulturowych aspektów historii wyżywienia. Można zauważyć tu wpływ zarówno tradycyjnego podejścia szkoły Annales z lat 60-tych, nowe ujęcia korzystające z doświadczeń szkoły Flandrina, ale również pozostające w najbardziej tradycyjnym podejściu prace z dominującą warstwą anegdotyczną, literalnie odczytujące teksty o pożywieniu. Mamy zatem do czynienia z konfrontacją różnych podejść, nurtów i szkół, jak i sposobów pisania o historii wyżywienia i historii kulinarnej.
Szczegóły
Tytuł
Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej
Wydawnictwo
Rok wydania
2016
Oprawa
Miękka
Ilość stron
444
Format
16.0x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788377301906
Redakcja
Jędrzejewski Przemysław
Redakcja
Magiera Piotr
Redakcja
Skrężyna Klaudia
Redakcja
Szuster Gabriel
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788377301906
Dodałeś produkt do koszyka
Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej
39,05 zł
Recenzje