69.9
Pozostałe
Iskry
Wino
Sztuka i nauka
Wydawnictwo:
Iskry
Oprawa: Twarda z obwolutą
Opis
Niezwykłe kompendium wiedzy dla wszystkich miłośników szlachetnego trunku, napisane przez najlepszych znawców tematu. James Halliday i Hugh Johnson od lat zajmują się krytyką i pisaniem o winach, na swoim koncie mają w sumie ponad 100 książek oraz trudną do ustalenia liczbę artykułów poświęconych tej tematyce. Ich wspólna publikacja w sposób fachowy pokazuje, jak natura oraz nauka, przywiązanie do tradycji i najnowsze technologie wpływają na różnorodność produkcji wina. Wyjaśniają, jak typ klimatu, rodzaj gleby i gatunku winogron, sposób nawożenia i nawadniania pola, zbioru, a potem leżakowania decydują o charakterze i smaku finalnego produktu. Zajmują się analizą chemiczną składu i procesu dojrzewania wina, pokazują często popełniane błędy i wielość wyborów, przed którymi muszą stanąć współcześni właściciele winnic.
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2008
Oprawa
Twarda z obwolutą
Ilość stron
240
Format
21x28 cm
Języki
polski
ISBN
978-83-244-0078-2
Język oryginału
angielski
Tłumacze
Piwowarski Robert
Tytuł oryginału
The Art and Science of Wine
Rodzaj
Książka
EAN
9788324400782
Data premiery
2008-10-04
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwo ISKRY Sp. z o.o.
Dodałeś produkt do koszyka

Wino
69,90 zł
Recenzje