17.3
Książki
Bauer
Włoska szkoła gotowania
Sprawdzone porady. Podstawowe techniki
Wydawnictwo:
Bauer
Oprawa: Miękka
Opis
"Myślisz, że cudownych włoskich potraw można skosztować tylko w superdrogich restauracjach? Nieprawda! Włoscy mistrzowie smaku uchylają rąbka tajemnicy, abyśmy we własnym domu mogli cieszyć się leciutkimi bezami, fantastycznymi makaronami i owocami morza.
Jeśli danie świetnie wygląda, doskonale smakuje i do tego jest zdrowe, nie ma wątpliwości ? wymyślili je Włosi! Trudno oprzeć się urokowi aromatycznych ziół i octów, fantazyjnych deserów i pulchnych omletów? Z przepięknie ilustrowanym poradnikiem sięgniesz kulinarnych wyżyn! Własnoręcznie przygotujesz chleb z orzechami, rosół z goździkami i czosnkiem, niezliczone kremy, ciasteczka i kluski z nadzieniem. Nawet nie zdajemy sobie sprawy, jakie cudeńka można wyczarować z pospolitych warzyw, owoców i jajek! Zaraźmy się więc fantazją i entuzjazmem włoskich ekspertów, poeksperymentujmy w kuchni, a przy okazji poznajmy lepiej kulturę śródziemnomorską ? w książce nie brak opowieści o historii potraw i związanych z nimi rytuałach."
Jeśli danie świetnie wygląda, doskonale smakuje i do tego jest zdrowe, nie ma wątpliwości ? wymyślili je Włosi! Trudno oprzeć się urokowi aromatycznych ziół i octów, fantazyjnych deserów i pulchnych omletów? Z przepięknie ilustrowanym poradnikiem sięgniesz kulinarnych wyżyn! Własnoręcznie przygotujesz chleb z orzechami, rosół z goździkami i czosnkiem, niezliczone kremy, ciasteczka i kluski z nadzieniem. Nawet nie zdajemy sobie sprawy, jakie cudeńka można wyczarować z pospolitych warzyw, owoców i jajek! Zaraźmy się więc fantazją i entuzjazmem włoskich ekspertów, poeksperymentujmy w kuchni, a przy okazji poznajmy lepiej kulturę śródziemnomorską ? w książce nie brak opowieści o historii potraw i związanych z nimi rytuałach."
Szczegóły
Tytuł
Włoska szkoła gotowania
Podtytuł
Sprawdzone porady. Podstawowe techniki
Autor
Wydawnictwo
Bauer
Wydanie
1
Rok wydania
2008
Oprawa
Miękka
Ilość stron
80
Format
21x27.2 cm
Języki
polski
ISBN
978-83-7404-682-4
Język oryginału
włoski
Tłumacze
Surowiak-Larceri Małgorzata
Tytuł oryginału
LA SCUOLA DI CUCINA
Rodzaj
Książka
EAN
9788374046824
Data premiery
2008-01-18
Kraj produkcji
PL
Producent
WYDAWNICTWO BAUER SP. Z O.O. SP. J.
Dodałeś produkt do koszyka
Włoska szkoła gotowania
17,30 zł
Recenzje