96.84
Technika, inżynieria, technologia
Wydawnictwo Naukowe PWN
Zakwas Technologia w piekarni (Uszkodzona okładka)
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Twarda
96,84 zł
Cena rekomendowana: 99,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Opis
Outlet: uszkodzenie okładki bez wpływu na treść
Zakwas
- Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze?
- Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego?
W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu -zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej - oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach.
W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory.
W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.:
- prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego,
- zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet,
- możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb, kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych.
Niezbędnik wszystkich, którzy chcą opanować sztukę tworzenia optymalnego zakwasu.
Zakwas
- Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze?
- Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego?
W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu -zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej - oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach.
W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory.
W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.:
- prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego,
- zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet,
- możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb, kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych.
Niezbędnik wszystkich, którzy chcą opanować sztukę tworzenia optymalnego zakwasu.
Kraj produkcji: PL
Producent:
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa (PL)
tel: 226954800
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł
Zakwas Technologia w piekarni (Uszkodzona okładka)
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2015
Oprawa
Twarda
Ilość stron
408
Format
15.5x24.0cm
Języki
polski
ISBN
9788301182991
Język oryginału
niemiecki
Tłumacze
Błaszczak Agnieszka
Redakcja
Brandt Markus
Redakcja
Ganzle Michael
Rodzaj
Książka
EAN
9788301182991
Dodałeś produkt do koszyka

Zakwas Technologia w piekarni (Uszkodzona okładka)
96,84 zł
Recenzje