98.29
Technika, inżynieria, technologia
Wydawnictwo Naukowe PWN
Zakwas. Technologia w piekarni
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Twarda
98,29 zł
Cena rekomendowana: 99,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Zakwas
- Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze?
- Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego?
W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory.
W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.:
W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.:
- prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego,
- zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet,
- możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb, kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych.
Szczegóły
Tytuł
Zakwas. Technologia w piekarni
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2015
Oprawa
Twarda
Ilość stron
408
Format
15.5 x 24.0 cm
Języki
polski
ISBN
9788301182991
Język oryginału
niemiecki
Tłumacze
Błaszczak Agnieszka
Redakcja
Brandt Markus
Redakcja
Ganzle Michael
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788301182991
Data premiery
2015-10-08
Dodałeś produkt do koszyka
Zakwas. Technologia w piekarni
98,29 zł
Recenzje