55.98
Książki
Naukowe Sophia
Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków
Wydawnictwo:
Naukowe Sophia
Opis
Nanotechnologia jest jedną z najszybciej i burzliwie rozwijających się dziedzin nauki i technologii, w tym nanotechnologii żywności i kosmetyków. W ubiegłym roku, nanotechnologia przyniosła dochód sięgający ponad trylion dolarów amerykańskich. W zyskach przoduje inżynieria materiałowa i przemysł elektroniczny, a dalej przemysł farmaceutyczny, produkcja chemikaliów, zagospodarowanie przestrzeni kosmicznej, produkcja narzędzi, opieka zdrowotna i prace nad samorozwojem. Zatem nanotechnologia jest uważana za siłę napędową światowej ekonomii. Na rozwiązaniach nanotechnologicznych może skorzystać też technologia żywności i kosmetyków. Niniejsza książka przedstawia już znane jak również możliwe zastosowania nanotechnologii produkcji żywności począwszy od rolnictwa i chowu zwierząt po gotowe produkty spożywcze oraz omawia kosmetyki kolejnej generacji wykorzystujące zdobycze nanotechnologii. Książka ta skierowana jest do czytelników o średnim zaawansowaniu wiedzy z dziedziny nauk ścisłych i technologii. Może więc ona uzupełniać inne, istniejące już na rynku monografie na bardziej zaawansowanym poziomie. Autor - prof. zw. Piotr Tomasik
Szczegóły
Tytuł
Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków
Autor
Wydawnictwo
Naukowe Sophia
Temat
Rok wydania
2019
Ilość stron
162
ISBN
9788365929709
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788365929709
Dodałeś produkt do koszyka
Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków
55,98 zł
Recenzje