50.78
Książki
C. H. Beck
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Teoria i praktyka
Wydawnictwo:
C. H. Beck
Oprawa: Miękka
50,78 zł
Cena rekomendowana: 55,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 1-3 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Zapłać za 30 dni
Opis
Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się zmieniło w tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. do opublikowania pakietu rozporządzeń higienicznych w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO serii 22000.
Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak:
* podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne;
* podstawy ustawodawstwa żywnościowego;
* dobre praktyki produkcyjne i higieniczne;
* system HACCP;
* metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów.
Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak:
* podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne;
* podstawy ustawodawstwa żywnościowego;
* dobre praktyki produkcyjne i higieniczne;
* system HACCP;
* metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów.
Szczegóły
Tytuł
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Podtytuł
Teoria i praktyka
Wydawnictwo
Rok wydania
2010
Oprawa
Miękka
Ilość stron
388
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788325502386
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788325502386
Data premiery
2010-07-07
Dodałeś produkt do koszyka
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
50,78 zł
Recenzje