73.5
Zdrowie i uroda
ODDK
Zasady racjonalnego żywienia
zalecane racje pokarmowe dla wybranych grup ludności w zakładach żywienia zbiorowego
Wydawnictwo:
ODDK
Oprawa: Miękka
Opis
Szczególne miejsce w działalności Zakładu Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia zajmuje problematyka organizacji i funkcjonowania żywienia zbiorowego. Upowszechnianie wśród realizatorów żywienia zbiorowego wiedzy o najnowszych trendach w nauce o żywieniu oraz wpływie sposobu żywienia na zdrowie człowieka nabiera w ostatnim okresie coraz większego znaczenia. Zdrowie posiada bowiem konkretną cenę, również w aspekcie ekonomicznym. Opublikowanie w tej książce modelowe racje pokarmowe powinny służyć jako przykłady prawidłowych zaleceń praktycznych i być pomocne na co dzień w realizacji diet korzystnych dla zdrowia. Oddając do rąk Czytelników niniejszą monografię, autorzy wyrażają nadzieję, że ułatwi ona przygotowywanie całodziennych diet i posiłków w zakładach żywienia zbiorowego, głównie zamkniętego, i przyczyni się do poprawy jakości żywienia oraz podniesienia satysfakcji konsumentów wielu placówek gastronomicznych w Polsce. Opracowanie adresowane jest do wszystkich realizatorów żywienia zbiorowego, szczególnie typu zamkniętego (szpitale, sanatoria, stołówki, placówki oświatowo-wychowawcze), a także do organów urzędowej kontroli żywności, głównie PIS.
Szczegóły
Tytuł
Zasady racjonalnego żywienia
Podtytuł
zalecane racje pokarmowe dla wybranych grup ludności w zakładach żywienia zbiorowego
Autor
Turlejska Halina
, Pelzner Urszula
, Szponar Lucjan<br />
Wydawnictwo
Rok wydania
2014
Oprawa
Miękka
Ilość stron
184
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
8374262885
Rodzaj
Książka
EAN
9788374262880
Kraj produkcji
PL
Producent
ODDK Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa
Dodałeś produkt do koszyka

Zasady racjonalnego żywienia
73,50 zł
Recenzje