14.7
Książki
WSiP
Zasady żywienia człowieka (wydanie zmienione)
Wydawnictwo:
WSiP
Opis
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II i III technikum; do nauczania przedmiotu podstawy żywienia człowieka w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Polecamy go również studentom studiów licencjackich na kierunkach: nauka o żywieniu, dietetyka, pielęgniarstwo, położnictwo i bromatologia.era podstawowe wiadomości z zakresu fizjologii i biochemii żywienia. Omówiono najnowsze wydanie "Tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych" oraz znowelizowane normy energetyczne i składniki odżywcze. Przedstawiono zasady planowania wyżywienia i organizacji żywienia z uwzględnieniem zagadnień związanych z wprowadzaniem systemu bezpieczeństwa i jakości żywności HACCP. Podano podstawowe wiadomości o żywieniu dietetycznym z uwzględnieniem nowego systemu dietetycznego i charakterystyką poszczególnych diet. Podkreślono znaczenie prawidłowego żywienia w zapobieganiu chorobom oraz negatywne skutki nieprawidłowego żywienia. wny aktualny na 2004 rok.
Szczegóły
Tytuł
Zasady żywienia człowieka (wydanie zmienione)
Autor
Hanna Kunachowicz
, Elżbieta Czarnowska-Misztal
,
Halina Turlejska
Wydawnictwo
Rok wydania
2004
Ilość stron
252
ISBN
8302091499
Rodzaj
Książka
EAN
978830209149003
Dodałeś produkt do koszyka
Zasady żywienia człowieka (wydanie zmienione)
14,70 zł
Recenzje