67.68
Książki
WSiP
Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: miękka
Opis
Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia wartość odżywczą żywności i jej zmiany, zależące od sposobu i okresu przechowywania czy procesów technologicznych, którym żywność jest poddawana. Charakteryzuje także modną ostatnio żywność wzbogaconą, funkcjonalną, suplementy diety oraz środki specjalnego przeznaczenia żywieniowego.
Przedstawia zasady układania jadłospisów oraz zasady żywienia poszczególnych grup ludności. Wyjaśnia podstawowe diety w profilaktyce różnych chorób cywilizacyjnych oraz omawia popularne diety alternatywne, kładąc nacisk na ich zalety i wady. Publikacja prezentuje także zwyczaje i nawyki żywieniowe Polaków, wskazując błędy i korzyści współczesnego sposobu odżywiania się.
Treść podręcznika urozmaica starannie dobrany materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.
Przedstawia zasady układania jadłospisów oraz zasady żywienia poszczególnych grup ludności. Wyjaśnia podstawowe diety w profilaktyce różnych chorób cywilizacyjnych oraz omawia popularne diety alternatywne, kładąc nacisk na ich zalety i wady. Publikacja prezentuje także zwyczaje i nawyki żywieniowe Polaków, wskazując błędy i korzyści współczesnego sposobu odżywiania się.
Treść podręcznika urozmaica starannie dobrany materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.
Szczegóły
Tytuł
Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2
Autor
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2019
Oprawa
miękka
Ilość stron
232
Format
17 x 24,5 cm
Języki
polski
ISBN
9788302150449
Rodzaj
Podręcznik
Stan
Nowy
EAN
9788302150449
Data premiery
2015-06-11
Dodałeś produkt do koszyka
Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2
67,68 zł
Recenzje