loading
Status zamówienia
61 651 55 95
Zaloguj się
Funkcja dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zaloguj się lub załóż konto aby otrzymać powiadomienie o dostępności.
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się przy pomocy
Nie masz konta?
Zarejestruj się
21.53 Pozostałe Olesiejuk

Ziemniaki. 50 łatwych przepisów

Mariagrazia Villa

,

Mario Grazia

Wydawnictwo: Olesiejuk
Oprawa: oprawa twarda
21,53 zł
Cena rekomendowana: 24,99 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny

Opis

Z wyglądu raczej korpulentny, czasami nieco garbaty, a niemal zawsze niezgrabny i pokraczny, kolorem wahający się pomiędzy odcieniami żółci, czerwieni i fioletu, ziemniak jest jednak istotnym brylantem wśród warzyw. Łatwa w uprawie i przechowaniu, obdarzona niepowtarzalnym smakiem i otwarta na wszelkie kulinarne fantazje bulwa jest rośliną o tysiącu twarzy, a każda z nich jest równie wyśmienita i ceniona w sztuce kulinarnej na całym świecie. Sposoby przygotowania są niemal nieograniczone: ziemniaki można podawać gorące lub na zimno, obrane lub w mundurkach, w całości lub w kawałkach, doprawione lub zupełnie bez przypraw. Można gotować je w wodzie i na parze, piec w piekarniku, bądź smażyć na patelni lub w głębokim tłuszczu. Można jeść je same, jak również w towarzystwie licznych dodatków – stanowią bowiem godną oprawę dla każdego kulinarnego arcydzieła. Academia Barilla, czyli międzynarodowy ośrodek starający się o spopularyzowanie kuchni włoskiej, wyselekcjonował 50 przepisów zawierających ziemniaki. Niektóre z nich to klasyczne potrawy z „Bel Paese”: gatto di patate (tort ziemniaczany), właściwy dla regionów Kampanii i Kalabrii, trenette z sosem pesto, typowe dla Genui ziemniaki z zielonym groszkiem, czy charakterystyczne dla Frulli-Wenecji Euganejskiej ziemniaczane fricos. Pozostałe receptury powstały poprzez kompozycję walorów niezwykłej bulwy z innymi klasycznymi składnikami kuchni trzech barw: serami w rodzaju montasio i parmezanu, przetworami mięsnymi, jak boczek lub kiełbaski cotechino, a także z orzechami włoskimi, prawdziwkami oraz baccalą. Niektóre dania, jak wywodzące się z Rosji bliny lub szwajcarskie rosti, nie są częścią kulinarnej historii Włoch. Mimo to Academia Barilla wybrała je przez wzgląd na ich najważniejsze założenia: umiłowanie dla podstawowych składników, elegancję zrodzoną z prostoty, wyjątkowe możliwości, a przede wszystkim radość z dzielenia się nimi.

Kraj produkcji: PL

Producent:
Dressler Dublin sp. z o.o
ul. Poznańska 91
05-850 Ożarów Mazowiecki (PL)
tel: +48 22 733 50 00
email: [email protected]

Szczegóły

Tytuł
Ziemniaki. 50 łatwych przepisów
Autor
Mariagrazia Villa , Mario Grazia
Wydawnictwo
Rok wydania
2012
Oprawa
oprawa twarda
Ilość stron
128
Format
18.5x23.5 cm
ISBN
9788378448891
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788378448891
Data premiery
2012-10-26

Recenzje

Brak recenzji
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Twoja recenzja
Twoja ocena:
Dziękujemy za dodanie opinii!
Pojawi się po weryfikacji administaratora.
21,53 zł
Cena rekomendowana: 24,99 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Dodałeś produkt do koszyka
Ziemniaki. 50 łatwych przepisów - Mariagrazia Villa, Mario Grazia
Ziemniaki. 50 łatwych przepisów
Mariagrazia Villa, Mario Grazia
21,53 zł
24,99 zł
Przejdź do koszyka
21,53 zł
Rabaty do 45% non stop Rabaty do 45% non stop
Ponad 200 tys. produktów Ponad 200 tys. produktów
Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
Tami
O firmie
Dane firmowe
dobraksiazka.pl
ul. Starołęcka 7
61-361 Poznań [email protected]
Poczta polska DPD Orlen Paczka InPost
Przelewy24 BLIK VISA MASTERCARD PAYPO