7.63
Książki
Dragon
Zioła lecznicze w kuchni polskie
Wydawnictwo:
Dragon
Oprawa: Miękka
7,63 zł
Cena rekomendowana: 10,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: poniedziałek 01.12.2025
Opis
Zioła stanowią ważny składnik kuchni, mimo iż nie mają żadnej wartości odżywczej. Podnoszą walory smakowe przyrządzanych potraw, a użyte jako dekoracja – wpływają zbawiennie na estetykę przy podawaniu. Wiele z nich sprawia, że jedzenie jest lekkostrawne, inne oddziałują pozytywnie na psychikę. Zioła można również dodawać, aby obniżać w diecie zawartość cukru i soli, o ile organizm tego potrzebuje. Cynamon, goździki, imbir lub ziele angielskie wyeksponują naturalną słodycz deserów i dań z owocami, które nie będą dzięki temu wymagały dodatkowego słodzenia. Natomiast sól stanie się mniej potrzebna, jeśli doda się pieprz lub curry. Najlepsze efekty smakowe daje połączenie kilku ziół w jednej potrawie. Aby przygotować je samodzielnie, trzeba wiedzieć oczywiście, co mieszać i w jakich proporcjach. Można jednak skorzystać z gotowych mieszanek leczniczych ziół przyprawowych, takich jak: zioła prowansalskie, fi nes herbes, melange classique czy shichimi togarashi.
Szczegóły
Rok wydania
2025
Oprawa
Miękka
Ilość stron
32
Format
13.5x21.0cm
Języki
polski
ISBN
9788382744668
Rodzaj
Książka
EAN
9788382744668
Kraj produkcji
PL
Producent
WYDAWNICTWO DRAGON PL
Dodałeś produkt do koszyka
Zioła lecznicze w kuchni polskie
7,63 zł
Recenzje