40.53
Książki o jedzeniu
Kocur Bury
Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni nie tylko dla dzieci
Wydawnictwo:
Kocur Bury
Oprawa: Twarda
40,53 zł
Cena rekomendowana: 52,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 1-3 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Zapłać za 30 dni
Opis
Historia kuchni rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, żeby zdobyc pożywienie i przetrwać!
Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli? Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki! Słodycze wyglądały inaczej. Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury.
Z tą bogatą ilustrowaną książką zajrzycie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowaniem jedzenia i stylem odżywiania się. Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach i statkach kosmicznych. Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i.....najbardziej obrzydliwe.
Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!
Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli? Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki! Słodycze wyglądały inaczej. Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury.
Z tą bogatą ilustrowaną książką zajrzycie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowaniem jedzenia i stylem odżywiania się. Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach i statkach kosmicznych. Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i.....najbardziej obrzydliwe.
Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!
Szczegóły
Tytuł
Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni nie tylko dla dzieci
Autor
Wydawnictwo
Rok wydania
2019
Oprawa
Twarda
Ilość stron
64
Format
25.0 x 33.0 cm
Języki
polski
ISBN
9788365530226
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788365530226
Data premiery
2019-10-01
Dodałeś produkt do koszyka
Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni nie tylko dla dzieci
40,53 zł
Recenzje