32.5
Książki
Kocur Bury
Zjeść głowę cukru (Uszkodzona okładka)
Ilustrowana historia kuchni nie tylko dla dzieci
Wydawnictwo:
Kocur Bury
Oprawa: Twarda
32,50 zł
Cena rekomendowana: 52,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Opis
Outlet: uszkodzenie okładki bez wpływu na treść
Historia kuchni, rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na Ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, by zdobyć pożywienie i przetrwać! Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli? ? Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki! ? Słodycze wyglądały inaczej. Cukier miał postać brązowych brył zwanych głową cukru, które trzeba było rąbać na małe kawałki! ? Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury. Z tą bogato ilustrowaną książką zajrzyjcie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowywaniem jedzenia i stylem odżywiania się. Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach wojskowych i statkach kosmicznych. Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i? najbardziej obrzydliwe. Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!
Historia kuchni, rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na Ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, by zdobyć pożywienie i przetrwać! Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli? ? Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki! ? Słodycze wyglądały inaczej. Cukier miał postać brązowych brył zwanych głową cukru, które trzeba było rąbać na małe kawałki! ? Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury. Z tą bogato ilustrowaną książką zajrzyjcie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowywaniem jedzenia i stylem odżywiania się. Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach wojskowych i statkach kosmicznych. Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i? najbardziej obrzydliwe. Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!
Szczegóły
Tytuł
Zjeść głowę cukru (Uszkodzona okładka)
Podtytuł
Ilustrowana historia kuchni nie tylko dla dzieci
Autor
Wydawnictwo
Rok wydania
2019
Oprawa
Twarda
Ilość stron
64
Format
25.0x33.0cm
Języki
polski
ISBN
9788365530226
Rodzaj
Książka
Stan
Uszkodzony
EAN
9788365530226
Kraj produkcji
PL
Producent
Kocur Bury Sp. z o.o.
Dodałeś produkt do koszyka

Zjeść głowę cukru (Uszkodzona okładka)
32,50 zł
Recenzje