0
Medycyna
Wydawnictwo Naukowe PWN
Żywienie człowieka tom 1. Podstawy nauki o żywieniu
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: broszura
Opis
"Żywienie człowieka" jest podręcznikiem stanowiącym pełne kompendium wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu i dietetyce. Część pierwsza "Podstawy nauki o żywieniu" przedstawia cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju, fizjologię trawienia i przyswajania pokarmu, potrzeby energetyczne organizmu oraz ich zaspokajanie – szczegółowo charakteryzuje składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i jakość zdrowotną produktów spożywczych.
Książka omawia normy żywienia oraz genetyczne, kulturowe i praktyczne aspekty racjonalizacji wyżywienia. Pozycję uzupełnia prezentacja problemów żywieniowych świata i organizacji międzynarodowych, zajmujących się ich rozwiązywaniem oraz metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia.
Obecne wydanie zawiera poprawki i uzupełnienia wynikające z wejścia w życie nowych norm oraz regulacji prawnych.
Książka omawia normy żywienia oraz genetyczne, kulturowe i praktyczne aspekty racjonalizacji wyżywienia. Pozycję uzupełnia prezentacja problemów żywieniowych świata i organizacji międzynarodowych, zajmujących się ich rozwiązywaniem oraz metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia.
Obecne wydanie zawiera poprawki i uzupełnienia wynikające z wejścia w życie nowych norm oraz regulacji prawnych.
Szczegóły
Tytuł
Żywienie człowieka tom 1. Podstawy nauki o żywieniu
Autor
Jan Gawęcki
, Lech Hryniewiecki
Wydawnictwo
Rok wydania
2006
Oprawa
broszura
Ilość stron
516
Format
17 x 24
ISBN
8301139471
Rodzaj
Książka
EAN
978830113947603
Dodałeś produkt do koszyka
Żywienie człowieka tom 1. Podstawy nauki o żywieniu
0,00 zł
Recenzje