0
Medycyna
Wydawnictwo Naukowe PWN
Żywienie człowieka zdrowego i chorego tom 2
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
Opis
Książka zawiera wiedzę na temat:
- zasad i praktycznych wskazań co do właściwego żywienia w różnych okresach życia
- roli żywienia w etiopatologii, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia, pokarmowego...
- organizacyjnych, technicznych i instytucjonalnych sposobów zaspokajania potrzeb pokarmowych chorego człowieka.
- zasad i praktycznych wskazań co do właściwego żywienia w różnych okresach życia
- roli żywienia w etiopatologii, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia, pokarmowego...
- organizacyjnych, technicznych i instytucjonalnych sposobów zaspokajania potrzeb pokarmowych chorego człowieka.
Szczegóły
Tytuł
Żywienie człowieka zdrowego i chorego tom 2
Autor
Jan Hasik
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2005
Oprawa
Miękka
Ilość stron
340
Format
17x24cm
Języki
polski
ISBN
830113948X
Rodzaj
Książka
EAN
978830113948302
Dodałeś produkt do koszyka
Żywienie człowieka zdrowego i chorego tom 2
0,00 zł
Recenzje