36.6
Medycyna
Wydawnictwo Naukowe PWN
Żywienie człowieka zdrowego i chorego tom 2
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
Opis
Książka zawiera wiedzę na temat:
- zasad i praktycznych wskazań co do właściwego żywienia w różnych okresach życia
- roli żywienia w etiopatologii, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia, pokarmowego...
- organizacyjnych, technicznych i instytucjonalnych sposobów zaspokajania potrzeb pokarmowych chorego człowieka.
- zasad i praktycznych wskazań co do właściwego żywienia w różnych okresach życia
- roli żywienia w etiopatologii, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia, pokarmowego...
- organizacyjnych, technicznych i instytucjonalnych sposobów zaspokajania potrzeb pokarmowych chorego człowieka.
Kraj produkcji: PL
Szczegóły
Tytuł
Żywienie człowieka zdrowego i chorego tom 2
Autor
Jan Hasik
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2005
Oprawa
Miękka
Ilość stron
340
Format
17x24cm
Języki
polski
ISBN
830113948X
Rodzaj
Książka
EAN
978830113948302
Kraj produkcji
PL
Producent
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
Dodałeś produkt do koszyka

Żywienie człowieka zdrowego i chorego tom 2
36,60 zł
Recenzje