149.05
Podręczniki
Szkolne PWN
Pakiet: Karty pracy. Aktywni zawodowo. Zajęcia kulinarne. Część 1, 2 i 3.
Wydawnictwo:
Szkolne PWN
Seria:
Pewny Start
Zawartość pakietu
![Pewny Start Aktywni zawodowo Zajęcia Kulinarne Karty pracy 1 - Joanna Hryń, Krystyna Rapiej](https://webimage.pl/pics/098/3/m9788326233098.jpg)
Pewny Start Aktywni zawodowo Zajęcia Kulinarne Karty pracy 1
"Pewny start. Aktywni zawodowo. Zajęcia kulinarne. Karty pracy 1" to zestaw 80 kart, które są przeznaczone dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną. Uczniowie zyskają nie tylko wiedzę, ale też umiejętności potrzebne w codziennym funkcjonowaniu.
Celem publikacji jest zapoznanie uczniów z takimi zagadnieniami jak:
• wybrane zawody w branży
• higiena i zasady bezpieczeństwa pracy w kuchni
• jednostki miary stosowane w kuchni
• środki spożywcze, surowce, produkty i półprodukty
• metody konserwowania żywności
• etapy obróbki wstępnej żywności
• etapy obróbki cieplnej.
Celem publikacji jest zapoznanie uczniów z takimi zagadnieniami jak:
• wybrane zawody w branży
• higiena i zasady bezpieczeństwa pracy w kuchni
• jednostki miary stosowane w kuchni
• środki spożywcze, surowce, produkty i półprodukty
• metody konserwowania żywności
• etapy obróbki wstępnej żywności
• etapy obróbki cieplnej.
![Pewny start Aktywni zawodowo Zajęcia kulinarne Karty pracy 2 - Joanna Hryń, Krystyna Rapiej](https://webimage.pl/pics/104/3/m9788326233104.jpg)
Pewny start Aktywni zawodowo Zajęcia kulinarne Karty pracy 2
"Pewny start. Aktywni zawodowo. Zajęcia kulinarne. Karty pracy 2" to zestaw 80 kart, które są przeznaczone dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną. Uczniowie zyskają nie tylko wiedzę, ale też umiejętności potrzebne w codziennym funkcjonowaniu.
Celem publikacji jest zapoznanie uczniów z takimi zagadnieniami jak:
• budowa i obsługa podstawowego sprzętu kuchennego
• chleb, ciasta, pierogi, kluski oraz sposoby ich przygotowania
• mąka - jej rodzaje i zastosowanie
• techniki zarabiania ciasta
• przepisy kulinarne.
Celem publikacji jest zapoznanie uczniów z takimi zagadnieniami jak:
• budowa i obsługa podstawowego sprzętu kuchennego
• chleb, ciasta, pierogi, kluski oraz sposoby ich przygotowania
• mąka - jej rodzaje i zastosowanie
• techniki zarabiania ciasta
• przepisy kulinarne.
![Pewny start Aktywni zawodowo Zajęcia kulinarne Karty pracy 3 - Joanna Hryń, Krystyna Rapiej](https://webimage.pl/pics/111/3/m9788326233111.jpg)
Pewny start Aktywni zawodowo Zajęcia kulinarne Karty pracy 3
Seria publikacji dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną.Tematyka: zdobienie potraw, ozdoby z warzyw i owoców, zupy i sosy, przekąski, sałatki i surówki, mięsa, desery.
Opis
Pakiet stanowi zestaw 3 produktów:
1. Pewny Start Aktywni zawodowo Zajęcia Kulinarne Karty pracy 1
2. Pewny start Aktywni zawodowo Zajęcia kulinarne Karty pracy 2
3. Pewny start Aktywni zawodowo Zajęcia kulinarne Karty pracy 3
1. Pewny Start Aktywni zawodowo Zajęcia Kulinarne Karty pracy 1
2. Pewny start Aktywni zawodowo Zajęcia kulinarne Karty pracy 2
3. Pewny start Aktywni zawodowo Zajęcia kulinarne Karty pracy 3
Szczegóły
Tytuł
Pakiet: Karty pracy. Aktywni zawodowo. Zajęcia kulinarne. Część 1, 2 i 3.
Autor
Wydawnictwo
Seria
Rok wydania
2021
Rodzaj
Podręcznik
EAN
0000000000133
Dodałeś produkt do koszyka
![Pakiet: Karty pracy. Aktywni zawodowo. Zajęcia kulinarne. Część 1, 2 i 3. - Joanna Hryń, Krystyna Rapiej](https://webimage.pl/pics/133/0/pakiet-karty-pracy-aktywni-zawodowo-zajecia-kulinarne-czesc-1-2-i-3-joanna-hryn-krystyna-rapiej-s0000000000133.png)
Pakiet: Karty pracy. Aktywni zawodowo. Zajęcia kulinarne. Część 1, 2 i 3.
149,05 zł
Recenzje